De boeken over Bollie en Pollie komen tot stand in een samenwerking tussen:

 

Schrijfster en tekenares van de Bollie en Pollie boeken is Anja Vijfhuizen (1960).

anja_oud.jpg Anja is opgeleid tot therapeute, heeft sinds 1996 een eigen praktijk, is moeder en grootmoeder. Vanaf jonge leeftijd is zij geboeid door verhalen, om te lezen en ook om te schrijven. Zij volgde een cursus "korte verhalen schrijven" en ontdekte daarbij haar gave om zich in kinderlijke fantasie in te leven. Haar vertellingen kregen de goedkeuring van haar kleindochter en dat was de stimulans om de verhalen in boekvorm uit te geven.

 

Tekenares van de eerste drie boeken van Bollie en Pollie is Ellen Legierse.

ellen.jpg Ellen is moeder en grootmoeder, en ook een veelzijdige tekenares, die zich voornamelijk heeft toegelegd op portretten van mensen en dieren. Veel daarvan is te ontdekken op de facebook-pagina over haar tekenwerk, wat ze verricht onder de naam E-art.
Toen Anja eens vertelde over haar ideeën over Bollie en Pollie, besloot Ellen spontaan om de kabouters te tekenen. Dat was zo'n succes dat Anja haar vroeg om meer tekeningen te maken. Dat heeft ze gedaan, voor de eerste drie boekjes. Daarna besloot Ellen om haar aandacht op andere zaken te gaan richten, en nam Anja de kleurpotloden over.

 

Uitgever van Bollie en Pollie is Richard B. van Dijk (1953)

richard.jpg Anja's echtgenoot is in eerste instantie betrokken bij Bollie en Pollie als "computerman". Hij verzorgt de vormgeving van zowel inhoud als omslag. Omdat al snel het plan ontstond om in "eigen beheer" uit te geven, richtte hij een uitgeverij op. De naam daarvan herinnert aan een oud grapje: al jaren zet Richard "Silly Butterfly" (dwaze vlinder) onder zijn DTP-werk. Die grap is nu serieus geworden...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Er zijn even géén actuele aankondigingen...

De boeken over Bollie en Pollie worden uitgegeven door:
 

Silly Butterfly Productions.

"Blijf in sprookjes geloven, want ze bestaan echt.
En... blijf vooral in jezelf geloven!"