Bollie en Pollie boeken zijn geschreven voor kinderen van 3 tot 8 jaar, hun ouders en grootouders en voor iedereen die zich soms nog een beetje kind voelt... De boeken hebben een formaat van 15 bij 15 cm. en passen dus makkelijk in een (oma)tas, een dashboardvak of luiertas. Ze hebben een harde kaft, zodat ze een beetje tegen een stootje kunnen. De boeken zijn gedrukt met een lettertype dat voor kinderen goed te lezen is. Bovendien zitten er heel mooie en levendige tekeningen in. De boeken nodigen uit om te beleven, samen met kind of kleinkind.

 

Voorkant   Achterkant
toverfluitomslag vk.jpg

 

Bollie en Pollie debuteerden met het boek met de titel "de Toverfluit". Hierin maken we kennis met de twee avontuurlijke kabouters die wonen op de Slikken van Goeree-Overflakkee.

 

     

 

Het tweede verschenen boek is: "in het Land van de Walnoten".

Bollie en Pollie liften mee in de auto van Grote Mensen en komen zo toevallig terecht op een plek waar veel walnotenbomen groeien en waar Grote Mensen bezig zijn allerlei nuttige dingen te doen met die noten. En omdat kabouters nieuwsgierig zijn moeten ze er àlles over weten...

 

 

 

SintsBaardomslagvz.jpg

 

Speciaal voor de Sinterklaastijd verscheen "de Baard van Sinterklaas" waarin onze kaboutervrienden door Sinterklaas gevraagd worden om hem te helpen. De Pieten zijn verdwaald en er moeten nog kruidnoten worden gebakken in de keuken van de plaatselijke supermarkt. Als dat maar goed gaat...

 

In voorbereiding:

  • Bollie en Pollie in de Kerststal: Bij een boerenfamilie die vlak bij de Slikken woont, is juist op Kerstdag een kindje geboren. Het feest wordt ruw verstoord doordat opeens de stroom uitvalt!  En dat terwijl het héél koud is en een beetje sneeuwt. Maar bij de dieren in de stal is er altijd warmte. En soms zijn daar ook twee kaboutertjes, die komen kijken of alles goed gaat met die mooie baby...
  • Bollie en Pollie en de Koeienrace: Als de koeien die dicht bij de Slikken wonen, in de lente weer naar buiten gaan, rennen en dansen ze vol van vreugde. Dat brengt onze kabouters op een idee: welke koe is de snelste renner? Kunnen ze een echte race houden?
  • Bollie en Pollie leren zwemmen. Als je zo dicht bij het water woont als onze kaboutervriendjes, is het eigenlijk gevaarlijk als je niet kunt zwemmen. Gelukkig vinden ze iemand die ze kan helpen.
  • Bollie en Pollie in het Circus: De kaboutertjes hebben gehoord over een Circus, wat de Grote Mensen heel erg leuk vinden. Dat willen ze zelf ook proberen. Met behulp van hun vriendjes maken ze zelf een Circus.
 
  Nog meer titels in voorbereiding...  

 

 

Er zijn even géén actuele aankondigingen...

De boeken over Bollie en Pollie worden uitgegeven door:
 

Silly Butterfly Productions.

"Blijf in sprookjes geloven, want ze bestaan echt.
En... blijf vooral in jezelf geloven!"